Inge Van Overtveld
Mijn naam is Inge Van Overtveld, ik behaalde in 2011 met onderscheiding mijn bachelor in de Voedings- en dieetkunde aan de Katholieke Hogeschool Leuven.
Ik wil graag met mijn job andere mensen helpen. Spijsverteringsstoornissen kunnen je dagelijkse leven enorm beïnvloeden. Een aangepaste voeding kan de klachten verminderen.
Vanwege mijn persoonlijke ervaring ben ik van plan mezelf verder te gaan specialiseren in het low FODMaP dieet. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd dieet dat bij mensen met het prikkelbare darm syndroom verlichting van de buikklachten geeft. Ik heb hier in 2019 reeds een bijscholing over gevolgd, genaamd ‘Het Low-Fodmap-Dieet ontrafeld’ bij FODMaP & SIBO diëtisten.

Voedings- en dieetadvies
Indien je een gezonde levensstijl beoogt of je wilt graag wat vermageren, kan je bij mij terecht voor begeleiding en voedingsadvies. Je kan hiervoor gewoon een afspraak maken. Je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig.

Indien je met gezondheidsproblemen kampt en nood hebt aan dieetadvies heb je een verwijsbrief van je huisarts of specialist nodig. Een kopie van je laatste bloedanalyse mag je ook meebrengen. Op deze manier kan ik je huisarts of specialist contacteren over het besproken dieetadvies.

Dieetadvies
  • maagdarmklachten en -aandoeningen zoals prikkelbare darm syndroom, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, constipatie
  • voedselintoleranties (lactose, fructose, gluten)
  • cardiovasculaire aandoeningen zoals verhoogde cholesterol, verhoogde bloeddruk
  • diabetes
Voedingsadvies
  • Gezonde en evenwichtige voeding
  • Gewichtsverlies
Groepspraktijk
De Pauw